Suprapunere construcții

Derularea lucrărilor de birou(integrarea imobilelor din înregistrarea sporadică, întocmirea fișierelor CGXML/PDF)

Moderator: admin

Post Reply
SC GEOSIT SA Suceava
Posts: 13
Joined: Tue Oct 10, 2017 9:49 am

Suprapunere construcții

Post by SC GEOSIT SA Suceava »

Bună ziua, vă rugăm să ne lămuriți cum se procedează în cazul în care o construcție se află pe limita de proprietate dintre două imobile. Sunt situații în care unul este înscris în cartea funciară, celălalt nu, sau ambele sunt înscrise în cartea funciară, cu sau fără același proprietar (pdf 1)
Am mai întâlnit situația în care pe un imobil preluat din CadGen se află înscrise 3 construcții, iar în urma măsurătorilor se constată că acele construcții nu mai există iar peste ele sunt suprapuse construcții noi cu configurație diferită. Ce păstrăm pe carte ? Cum figurăm construcțiile noi care se suprapun peste acestea ? pdf 2
Attachments
suprapunere 1.pdf
(669.2 KiB) Downloaded 107 times
suprapunere.pdf
(291.65 KiB) Downloaded 122 times
gheorghe.taraboanta
Posts: 26
Joined: Thu Oct 12, 2017 3:24 pm

Re: Suprapunere construcții

Post by gheorghe.taraboanta »

Considerăm că în cadrul lucrărilor de înregistrare sistematică o construcţie trebuie evidenţiată conform realităţii din teren şi inclusă în totalitate în interiorul unui imobil, ca regulă generală. Eventualele situaţii litigioase vor fi soluţionate ulterior de către instituţiile abilitate (nu înregistrarea sistematică generează litigiul, construcţia “aflată pe limita de proprietate dintre două imobile” nu se “edifică” prin lucrarea de înregistrare sistematică !).
Attachments
Punct de vedere OCPI Suceava.pdf
(440.8 KiB) Downloaded 108 times
Post Reply

Return to “Derularea lucrărilor de birou(integrarea imobilelor din înregistrarea sporadică, întocmirea fișierelor CGXML/PDF)”