Notare posesie zona cooperativizată

Derularea lucrărilor de birou(integrarea imobilelor din înregistrarea sporadică, întocmirea fișierelor CGXML/PDF)

Moderator: admin

Post Reply
SC GEOSIT SA Suceava
Posts: 13
Joined: Tue Oct 10, 2017 9:49 am

Notare posesie zona cooperativizată

Post by SC GEOSIT SA Suceava »

Bună ziua.

Pentru terenurile aflate în zona cooperativizată pentru care au fost emise titluri de proprietate și care au fost vândute în baza contractelor de mână, ajungând chiar și la al 5-lea proprietar, se poate nota în Cartea Funciară deținerea/posesia ultimului "proprietar" ? Avem discuții cu primarii și proprietarii care în perioada de afișaj și contestație nu s-au regăsit pe Opis sau Registru, în aceste evidențe conform specificațiilor tehnice, apar înscriși doar autorii titlului de proprietate, astfel că nu mai există nicio corelare și o evidență clară a terenului, respectiv a proprietarului (posesorului). Avem situația în care o suprafață din titlul de proprietate a fost "spartă" și bucățile au vândute la n proprietari, astfel că nu mai avem control și închidere pe suprafețele din titluri.

Mulțumim !
gheorghe.taraboanta
Posts: 26
Joined: Thu Oct 12, 2017 3:24 pm

Re: Notare posesie zona cooperativizată

Post by gheorghe.taraboanta »

In aceste situatii se va putea nota posesia in cartea funciara pentru ultimul detinator in conditiile ultimelor modificari aduse Legii nr. 7/1996 a cadastrului si a publicitatii imobiliare.
Attachments
Punct de vedere OCPI Suceava referitor la notare posesie in zona cooperativizata.pdf
(210.26 KiB) Downloaded 165 times
Post Reply

Return to “Derularea lucrărilor de birou(integrarea imobilelor din înregistrarea sporadică, întocmirea fișierelor CGXML/PDF)”